TÖRTÉNET

Donec porttitor est in velit ultricies, id ornare orci blandit. Nulla rutrum erat ex. Quisque eu libero id metus cursus ornare vel at felis. Cras scelerisque, ligula eu ullamcorper dapibus, augue ex posuere eros, et tristique tortor eros id ipsum. Donec imperdiet fringilla sapien eu viverra. Etiam at vulputate tellus, et commodo nisl. Proin quis tempus eros. Suspendisse auctor orci enim, at lacinia eros gravida a. Praesent id elementum sapien, eget convallis leo.

Kötődés

1873-ban Buda, Óbuda és Pest egyesülésesével megszületett Budapest, a pezsgő kulturális élet magja. Egy olyan meghatározó korszak vette kezdetét, melyet a modern urbanizáció virágzásaként tartanak számon. A Verno House épülete egykor bérházként működött; központi elhelyezkedésének köszönhetően a művészek, politikusok, tudósok és filantropisták körében is nagy népszerűségnek örvendett. Nem csoda, hiszen e legendás helyszín a századforduló egyik legszebb tulipánja. 

Verno History
Verno House History

Lélegzetvétel

A városi lét mágnesként vonzotta az embereket – a növekvő népességnek azonban hamar egy fullasztó problémával kellett szembenéznie: a por és a homok hatalmába kerítette a pesti utcákat. Egyértelmű volt, hogy csupán a fák és a sétányok jelenthetnek megoldást. Széchenyi István úgy vélte, szükség van egy olyan helyre, amelyhez az emberek kötődhetnek, ahol találkozhatnak, beszélgethetnek, s így nemzetté válhatnak.

A befolyásos Széchenyi elszántan küzdött céljáért: 1844-ben végül megkapta az engedélyt, hogy a Neugebäude mellett, a mai Szabadság tér helyén a vízió valósággá válhasson.  József nádor, hazánk egykori uralkodója platánfákat és bokrokat adományozott a virágzó ötlethez.

Virágzás

A városi kalandorok számára a szálloda valódi oázis a folyton nyüzsgő város közepén. Egy zöldellő pont, ahol fellélegezhetünk, feltöltődhetünk, kivirágozhatunk – pontosan úgy, ahogy azt 150 évvel ezelőtt a legnagyobb magyar is megálmodta. 

Verno History

Maecenas consectetur accumsan ante, nec tempus turpis bibendum ut. Morbi quis dignissim nibh. Mauris ac convallis tortor.