Budapesti romantika
Duna-korzo-hajozas

ELTE Fűvészkert: Az ország legrégebbi botanikus kertje igazi „zöld sziget” a fővárosban. Üvegházaival, több mint 8000 növényfajával, mint óriás-tündérrózsák, elvarázsolja az odalátogatókat. Romantikus angolkert-hangulatának köszönhetően kedvelt randevú helyszín.

Budai várnegyed & Tóth Árpád Sétány: Nincs is annál romantikusabb, mint az UNESCO VILÁGÖRÖKSÉG részeként számon tartott Budai várnegyedet kettesben felfedezni: reneszánsz és barokk épületek, szűk utcák, hívogató kávézók és cukrászdák Budapest elragadó panorámájával meghintve. Tavaszi látogatást még varázslatosabbá teszi a Tóth Árpád sétányon virágzó vadcseresznyefák sora.

Mikszáth tér és Krúdy Gyula utca: éttermekkel, bárokkal körül ölelve egy csipetnyi párizsi romantika Pesten.

Vajdahunyad vára: A Városligeti-tó partján magasodó román, gótikus, reneszánsz és barokk stílusú pavilonsorozat igazi időutazásra invitálja a párokat. A nyáron csónakázó tó, télen korcsolyapálya teszi igazán varázslatossá a látogatást.

Margit-sziget: A Margitsziget felfedezése igazán romantikus program akár gyalogosan vagy egy bringóhintón. Legendás helyei között szerepel a Víztorony, Japánkert többszáz éves növényekkel szegélyezett ösvényei vagy a Zenélő szökőkút.

Dunakorzó: A kecses Duna, a drámaian emelkedő Gellért-hegy és a Királyi Palota melegséggel és csodálattal tölti el a szíveket, nem is beszélve a szobrokról és a szökőkutakról, az egyik legromantikusabb séta Budapesten.

Citadella: A város fölé magasodó Gellért-hegy és Szabadság-szobor páratlan panorámát nyújt. A lábaink előtt heverő, esti fényekben úszó város teszi igazán romantikussá.

Hajókázás a Dunán: A város felfedezése közben nincs is jobb, mint pihenőt tartani és hajóra pattanni. A romantikus hajóutakon csodálatos kilátás nyílik a város budai és pesti oldalára is a Dunáról.

Gül baba türbéje: Amellett, hogy fontos muzulmán emlékhely, nagyon népszerű randevú helyszín Gül Baba Türbéje és csodálatos Rózsakertje.

Dunakorzó

Maecenas consectetur accumsan ante, nec tempus turpis bibendum ut. Morbi quis dignissim nibh. Mauris ac convallis tortor.