Budapesti romantika

Duna-korzo-hajozas

ELTE Fűvészkert: Az ország legrégebbi botanikus kertje igazi „zöld sziget” a fővárosban. Üvegházaival, több mint 8000 növényfajával, mint óriás-tündérrózsák, elvarázsolja az odalátogatókat. Romantikus angolkert-hangulatának köszönhetően kedvelt randevú helyszín.

Budai várnegyed & Tóth Árpád Sétány: Nincs is annál romantikusabb, mint az UNESCO VILÁGÖRÖKSÉG részeként számon tartott Budai várnegyedet kettesben felfedezni: reneszánsz és barokk épületek, szűk utcák, hívogató kávézók és cukrászdák Budapest elragadó panorámájával meghintve. Tavaszi látogatást még varázslatosabbá teszi a Tóth Árpád sétányon virágzó vadcseresznyefák sora.

Mikszáth tér és Krúdy Gyula utca: éttermekkel, bárokkal körül ölelve egy csipetnyi párizsi romantika Pesten.

Vajdahunyad vára: A Városligeti-tó partján magasodó román, gótikus, reneszánsz és barokk stílusú pavilonsorozat igazi időutazásra invitálja a párokat. A nyáron csónakázó tó, télen korcsolyapálya teszi igazán varázslatossá a látogatást.

Margit-sziget: A Margitsziget felfedezése igazán romantikus program akár gyalogosan vagy egy bringóhintón. Legendás helyei között szerepel a Víztorony, Japánkert többszáz éves növényekkel szegélyezett ösvényei vagy a Zenélő szökőkút.

Dunakorzó: A kecses Duna, a drámaian emelkedő Gellért-hegy és a Királyi Palota melegséggel és csodálattal tölti el a szíveket, nem is beszélve a szobrokról és a szökőkutakról, az egyik legromantikusabb séta Budapesten.

Citadella: A város fölé magasodó Gellért-hegy és Szabadság-szobor páratlan panorámát nyújt. A lábaink előtt heverő, esti fényekben úszó város teszi igazán romantikussá.

Hajókázás a Dunán: A város felfedezése közben nincs is jobb, mint pihenőt tartani és hajóra pattanni. A romantikus hajóutakon csodálatos kilátás nyílik a város budai és pesti oldalára is a Dunáról.

Gül baba türbéje: Amellett, hogy fontos muzulmán emlékhely, nagyon népszerű randevú helyszín Gül Baba Türbéje és csodálatos Rózsakertje.

Dunakorzó