Top 10 Instagram látnivaló Budapesten

Hősök-tere

Halászbástya: A Halászbástya eredetileg védelmi szerepet töltött be. Nevét az akkoriban alatta elterülő Halászvárosról kapta – szükség esetén az ott áruló halászok voltak a bástya védelmezői is.  Az építmény az UNESCO VILÁGÖRÖKSÉG része. A 140 méter hosszan elnyúló homlokzatról elképesztő kilátás nyílik a városra. A Halászbástya szomszédságában található a Mátyás-templom, amely számos királyi esküvő és három koronázás színhelye is volt.

Országház: Ez az impozáns budapesti alkotás 17 éven át épült. A világ harmadik, Európa második legnagyobb parlamentjének építése során fontos kikötés volt, hogy a magyar Országház építéséhez csak és kizárólag magyar alapanyagokat használhatnak, hazai iparosok és gyártók bevonásával. A csodálatos épület mellett az őrségváltás is igazi látványosság.

Citadella & Gellért-hegy: a Gellért-hegyen lévő erőd délkeleti bástyájánál álló, 14 méter magas nőalak a főváros szinte mindegyik pontjáról jól látható, és az évek során Budapest egyik fő jelképévé vált. Ide látogatva Budapest valóban a lábai előtt hever!

Széchényi Lánchíd: Budapest első állandó Duna-hídja, amely összeköti Budát és Pestet a 19. század óta. A leghíresebb legenda, ami a híd körül kering, a két végében található, hatalmas oroszlánszobrokkal kapcsolatos. Sokáig az a hír járta, hogy az oroszlánok alkotója elfelejtett az állatoknak nyelvet faragni. De vajon igaz a legenda?
Figyelem! Az oroszlánokkal kötelező selfie-t készíteni!

Hősök tere: Az oszlopcsarnokokban a modern Magyarország megteremtésében aktív szerepet betöltő történelmi alakok bronzszobrai állnak. A teret két oldalról a Szépművészeti Múzeum és a Műcsarnok neoreneszánsz épületei ölelik körül. A tér egyben a Városliget kapuja is, mely a világ egyik első nyilvános parkja, mely lehetőséget ad arra, hogy a város szívében is közel érezze magát a természethez.

Budavári Palota: Gyönyörű panorámájával és reneszánsz épületeivel a 13. századtól a magyar uralkodók székhelye volt. Akárcsak akkoriban bálok és estélyek színhelyeként, napjainkban az ország kulturális életének egyik központja. Az UNESCO VILÁGÖRÖKSÉG része. Ha itt jár, ne hagyja ki Budapest Trevi-kútját, a Mátyás-kutat!

New York Kávéház: Freskók, márvány, monumentális csillárok és aranyozott indák jellemzik a Világ Legszebb Kávéházát. A művészvilág által kedvelt, 120 éves Kávéház valóban magával ragad és egy igazi időutazásra visz!

Szent István Bazilika: A Bazilika helyén a 18. században még cirkusz állt, amely állatviadalairól volt híres, ma Budapest legnagyobb templomaként tartják számon. Az épület kupolájába vezető 364 lépcsőfok után kárpótló a látvány, egészen más perspektívából csodálhatja meg a várost. Még a tériszonyosoknak sem érdemes kihagyni!

Várkert Bazár: Budapest legszebb kertjében sétálni több mint esztétikai élmény. Finom gyep, növekedő cserjék és rózsák varázsolják festőivé, amit a fenséges budapesti panoráma koronáz meg.

Cipők a Dunaparton: A Duna partján található egyedülálló kompozíció Magyarország egyik legismertebb holokauszt emlékműve.

Cipok-a-Dunanal

Maecenas consectetur accumsan ante, nec tempus turpis bibendum ut. Morbi quis dignissim nibh. Mauris ac convallis tortor.