A helyiek kedvencei

Széchenyi fürdő

Széchenyi fürdő: Nem csupán lenyűgöző látvány legyen nyár vagy tél, de a gyengéd gyógyvíz erősíti a testet, így igazán pihentető a látogatás.

Római-part: A Buda északi csücskén elterülő Római-part legendás zarándokhelye azoknak, akik a vízparton szeretnék napjukat eltölteni. A sült hekk és lángos ismerős illatánál nincs autentikusabb.

Szimpla Kert: A pesti romkocsmák úttörőjeként igazi kulthely, ahova helyiek és turisták is egyaránt szívesen ellátogatnak. A bár hangulatát vasárnaponként maga mögött hagyva 30-40 termelő saját friss termékeit kínálja. Kár kihagynia!

Vásárcsarnok: A Zsolnay-tetőcserepes épület ad otthont Budapest legnagyobb fedett piacának. A friss áru mellett az emeleten igazi gasztro-piac kínálja a magyar különlegességeket.

Falk Miksa utca: A kiváló minőségű antikváriumokkal és gyönyörű galériákkal szegélyezett Falk Miksa utca a budapesti műkereskedelem szíve. A Falk Miksa utcát a Jászai Mari tér felől megközelítve azonnal Peter Falk szobra fogadja, aki a híres tévésorozat Columbo hadnagyát alakítja. Kutyája mellett ikonikus pózban áll, miközben a következő kérdésén gondolkodik. Mellettük egy elesett földimalac fekszik, egy tréfás kis szobrocska, amelyet Mihajlo Kolodko, a budapesti Banksy alkotott.